Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa novoimenovanom direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj

27/09/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa novoimenovanom direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuelom Nesl.

Na sastanku, kojem je prisustvovao dosadašnji direktor EBRD-a u BiH Jan Braun, razgovarano je o saradnji Republike Srpske sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom, kao i planovima za naredni period.

Predsjednica Cvijanović je upoznala sagovornike o aktuelnim temama u Republici Srpskoj i BiH, te reformskim aktivnostima koje se sprovode u brojnim oblastima.

Sagovornici su istakli da je dosadašnja saradnja institucija Republike Srpske i EBRD-a bila veoma uspješna, posebno kada je u pitanju podrška infrastrukturnim projektima, energetskom i bankarskom sektoru i zaštiti životne sredine.

Predsjednica Cvijanović je izrazila očekivanje da će uspješna saradnja, kroz realizaciju zajedničkih projekata, biti nastavljena i u narednom periodu, te ocijenila da je uspostavljanje vlasti na svim nivoima u BiH  neophodan uslov kako bi se moglo nastaviti sa implementacijom strateški važnih projekata.

Predsjednica Cvijanović ovom prilikom je novoimenovanoj direktorki EBRD-a Nesl poželjela dobrodošlicu i uspjeh u radu, a njenom prethodniku Braunu zahvalnost na angažmanu tokom proteklih pet godina.