Predsjednica Republike Srpske svečano otvorila Dom kulture u Ćendićima, u opštini Pelagićevo

25/09/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je otvorila Dom kulture u Ćendićima, u opštini Pelagićevo. Predsjednica Republike Srpske tom prilikom izjavila je da je Vlada Srpske uložila 20 miliona KM u razvoj ove lokalne zajednice tokom nekoliko godina i kao naredni prioritet izdvojila izgradnju obdaništa.

“U skladu sa prethodnim obećanjima i ovo je jedan od tih projekata koji su realizovani ulaganjem 20 miliona KM u prethodnih nekoliko godina u različite infrastrukturne projekte, u sanaciju škola. Samo prošle godine uložili smo u Pelagićevo više od milion KM i podržali važne projekte kao što su uređenje trga, poslovne zone i deponije”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je navela da je ove godine već do sada uloženo 660.000 KM u opštinu Pelagićevo za projekte poput izgradnje ambulante porodične medicine i druge potrebe koje su ka republičkoj vlasti delegerine iz opštine i mjesnih zajednica kao važne za stanovnike.

“Zadovoljstvo mi je što možemo ovako zajedno svaki put da obilježimo nešto što je naš zajednički poduhvat i uspjeh. Biće toga još mnogo”, najavila je predsjednica Srpske i istakla da je Dom kulture koji je stavljen u funkciju važan objekat urađen da zadovolji potrebe stanovništva ovoga kraja i mjesto za organizovanje različitih događaja.

Predsjednica Cvijanović je najavila da će jedan od prioriteta kojim će se baviti zajedno sa Vladom Republike Srpske i uz učešće lokalne zajednice biti izgradnja obdaništa u Pelagićevu.

“To će biti jedan od prioritetnih zadataka, da porodice u Pelagićevu imaju na raspolaganju vrtić jer sada mnogi moraju da ostavljaju djecu i po okolnim mjestima”, istakla je predsjednica Republike i izrazila uvjerenje da će to biti još jedan zajednički uspjeh i povod za ponovno okupljanje u Pelagićevu.

“Taj projekat se uklapa i u našu priču demografske obnove, toga da se olakša život porodicama i da ima više porodica, više djece i više zadovoljnih ljudi u Republici Srpskoj”, naglasila je predsjednica Cvijanović.