Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanoj promociji Jedinice žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

24/09/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je svečanoj promociji Jedinice žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, čime je zvanično predstavljena nova organizaciona jedinica MUP Srpske koja je formirana radi unapređenja bezbjednosti Srpske, njenih građana i imovine.

Predsjednica Republike rekla je da je Srpska opredijeljena da stalno ulaže u bezbjednost građana i njihove imovine i da zbog toga jača svoje bezbjednosne kapacitete.

Predsjednica Cvijanović je istakla da uspostavljanje Jedinice žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske predstavlja doprinos stabilnosti i bezbjednosti Srpske.

“Kakvu god inicijativu da pokrenete u Srpskoj uvijek nailazite na osude, kritike, galamu i histeriju koja dolazi iz Sarajeva. Mi na to ne treba da obraćamo pažnju. Naša policija i MUP jesu i treba da budu sposobni da sarađuju sa svima unutar BiH, u regionu, ali i na širem planu da bi doprinosili stabilnosti ne samo naših građana, nego i rješavanju regionalnih bezbjednosnih pitanja”, rekla je predsjednica Srpske.

Prema riječima predsjednice Cvijanović, pripadnici policije Srpske učestvovali su u brojnim međunarodnim akcijama i uvijek dobijali pohvale za svoj rad i doprinos.

“To će biti nastavljeno i u budućnosti. Našim građanima je važno da imaju jaku i opremljenu policiju i zbog toga je Vlada ulagala znatan iznos novca u opremu, osposobljavanje centara kao što je ovaj u kojem se danas nalazimo, povećanje plata i druga pitanja, a to ćemo nastaviti da radimo. Uvijek je postojala veza našeg naroda i policije i otuda i dolazi podrška da stalno unapređujemo naše kapacitete”, naglasila je predsjednica Republike Srpske.