Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa direktorkom Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država za BiH

23/09/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa direktorkom Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država za BiH (USAID) Nensi Eslik.

Na sastanku je razgovarano o  trenutnim aktivnostima koje misija USAID sprovodi u Republici Srpskoj, s posebnim akcentom na programe koji se odnose na obrazovanje, među kojima i projekat „Unapređenje osnovnog učenja i obrazovanja u BiH“, uspostavljanje STEM učionica.

Predsjednica Cvijanović je istakla da su institucija Republike Srpske čvrsto opredijeljenje za reformu obrazovnog sistema s ciljem njegovog unapređenja i modernizacije.

Predsjednica Republike je naglasila da je razvojna šansa Republike Srpske vezana za obrazovanje, te da mlade generacije treba usmjeravati da stiču znanja koja su potrebna za zanimanja budućnosti i prilagođena savremenim  potrebama  tržišta rada.

Predsjednica Cvijanović je izrazila punu podršku svim programima USAID-a koji se realizuju u Republici Srpskoj, naročito kada su u pitanju projekti u sektoru obrazovanja, kao i programi podsticanja razvoja preduzetništva kod mladih.

Sastanku su prisustvovali i ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić i ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević.