Predsjednica Republike Srpske čestitala Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata

14/02/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas čestitku predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću i svim nekadašnjim pripadnicima vojske Republike Srpske povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

„Svim borcima Republike Srpske upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.
Uloga i značaj koji su borci imali u stvaranju i očuvanju Republike Srpske su nemjerljivi i trajno zapisani na stranicama istorije srpskog naroda.

Za sve nas u Srpskoj ovo je dan kada se sa najvećim poštovanjem i uvažavanjem sjećamo onih koji su, vođeni časnim i patriotskim ciljevima, za slobodu koju danas uživamo dali ono najvrednije što su imali.

Njihova žrtva nas obavezuje da jačamo i gradimo Republiku Srpsku i njene institucije, kao i da, u saradnji sa svim organizacijama proisteklim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, nastavimo da radimo na rješavanju problema boračke populacije i daljem poboljšanju njihovog položaja u društvu“, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.