Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske i Dana 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka

11/05/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske, uputila je čestitku svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

„Svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, u ime građana Republike Srpske i svoje ime, čestitam 12. maj – Dan Vojske Republike Srpske.

Odluka o stvaranju Vojske Republike Srpske, koja je donesena 12. maja 1992. godine, bila je istorijska i preduslov za odbranu i zaštitu srpskog naroda na njegovim vjekovnim ognjištima.

Vojska Republike Srpske, vođena časnim ciljevima i nesebičnom hrabrošću, braneći pravo na život i slobodu svog naroda, odigrala je odlučujuću ulogu u odbrani Republike Srpske.

Obilježavanje Dana Vojske je prilika da se sa neizmjernom zahvalnošću i posebnim pijetetom sjećamo svih pripadnika vojske koju su dali svoje živote i dijelove tijela, da bi mi danas mogli da živimo u slobodnoj Republici Srpskoj.

Uvjerena sam da će Treći pješadijski (Republika Srpska) puk, sa ponosom i poštovanjem, nastaviti da baštini vrijednosti, tradiciju i kulturno-istorijsko naslijeđe Vojske Republike Srpske“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.