Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku ambasadoru Ruske Federacije u BiH povodom 12. juna – Nacionalnog dana Rusije

11/06/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je ambasadoru Ruske Federacije u BiH Petru Ivancovu čestitku povodom 12. juna – Nacionalnog dana Rusije.

„Povodom Nacionalnog dana Rusije, Vama i bratskom ruskom narodu upućujem najiskrenije čestitke i najbolje želje za dalji sveukupni napredak i prosperitet Vaše zemlje i njenih građana.

Za Republiku Srpsku i njene građane od velike je važnosti snažna i prosperitetna Rusija za koju je vežu tradicionalno prijateljstvo naših naroda, kao i duboke kulturne i duhovne veze.
Sa posebnim zadovoljstvom mogu da potvrdim da su politički, ekonomski i sveukupni odnosi Republike Srpske i Ruske Federacije svakim danom sve bolji na zadovoljstvo i dobrobit svih naših građana.

Koristim ovu priliku da se zahvalim Vama, velikoj Rusiji i njenom rukovodstvu, na čelu sa predsjednikom Putinom, na stalnoj pažnji i podršci koju pružate Republici Srpskoj i njenom narodu u najvažnijim pitanjima.

Uvjerena sam da će politički i ekonomski razvoj i ugled Rusije na međunarodnom planu biti uspješno nastavljen, što će, bez sumnje, doprinijeti jačanju mira i stabilnosti u svijetu“, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.