Predsjednica Republike Srpske prisustvovala otvaranju izložbe „Italija.(Ne)vidljive priče“

12/09/2019

Predsjednica  Republike Srpske Željka Cvijanović  i ambasador Italije u BiH Nikola Minasi otvorili su večeras u Banjaluci u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, izložbu pod nazivom „Italija. /Ne/vidljive priče“.

Predsjednica Cvijanović  je rekla da se na ovaj način Banjaluka promoviše kao dobar domaćin.

„Svaki put kada u Banjaluci imamo događaje koji su bilateralnog ili međunarodnog tipa, trudim se da budem tu jer znam da je važno da uspostavljamo dobre odnose, da se bolje razumijemo preko kulture, umjetnosti, preko svega što je tradicija, da znamo mnogo više jedni o drugima“, navela je predsjednica Republike Srpske.

Prema riječima predsjednice  Srpske,  nakon toga po pravilu uvijek dolazi veće političko i ekonomsko razumijevanje.

„Vidim da je ovo most saradnje. Mi imamo dobru saradnju sa Italijom. Srećna sam što su oni odlučili da iz Banjaluke lansiraju ovogodišnje Dane kulture i da tako pokažu da imaju jedan realan odnos kada je u pitanju BiH, ali i da su prepoznali Banjaluku kao mjesto kulturnih dešavanja“, naglasila je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Republike  je navela da su Italijani pohvalili tim Muzeja savremene umjetnosti  Republike Srpske i okarakterisali ih kao dobre domaćine.

„Ponosna sam svaki put kada možemo nekog u Banjaluci da ugostimo, a posebno kada možemo otvoriti vrata umjetnosti i kulturi, onda je to neka posebna dimenzija“, rekla je predsjednica  Cvijanović, koja je zahvalila italijanskom ambasadoru što je došao sa svojim timom da zajedno otvore izložbu.