Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanoj akademiji povodom 100 godina postojanja Zdravstveno-turističkog centra „Banja Vrućica“

11/09/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Tesliću svečanoj akademiji povodom 100 godina postojanja Zdravstveno-turističkog centra „Banja Vrućica“.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da je „Banja Vrućica“ dragulj koji privlači pažnju i da po kvalitetu usluga parira ustanovama takvog tipa u Evropi.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo što ima priliku da prati razvojni put ove ustanove.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da je „Banja Vrućica“ bila „srce života u cijelom ovom kraju, ali i širom bivše Jugoslavije i mogla je da ide rame uz rame sa nekim centrima koji su imali mnogo bolji i veći položaj i više podrške i bili poznatiji na drugi način“.

Prema riječima predsjednice Republike, nakon ratnog perioda i brojnih drugih problema koje je ova banja imala, danas se može reći da je ovo uspješan primjer privatizacije, pokazatelj kako institucije i privatni sektor i drugi zainteresovani mogu da rade zajedno i da trče trku sa onima iz razvijene Evrope koji mnogo više ulažu u ovakve stvari.

„Ali, po kvalitetu usluge i svime što ova banja može da ponudi, možemo da im pariramo. To je razlog što imamo toliko gostiju ovdje. To jeste dragulj koji privlači pažnju“, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je naglasila da Banja, osim što je lječilište, ima i turističku dimenziju i izrazila uvjerenje da će nastaviti uspješno da se razvija, što će značiti mnogo za ovaj kraj, ali i cijelu Republiku.

Napominjući da je dugo godina morala da vodi računa o budžetu, predsjednica Cvijanović je naglasila da zbog toga podržava uvijek uspješan kolektiv, privredni subjekt koji uspijeva da dobro plaća svoje radnike, ispunjava obaveze prema državi.

„Želimo novim generacijama da budu te koje će moći da se pohvale rezultatima i ovog kolektiva i da svjedoče o nekim vremenima kada smo gradili Srpsku, trudili se da je stabilizujemo, napravimo dobrim mjestom za život“, poručila je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike je istakla da je ponosna na napore koje zajedno u širokom luku čine građani Srpske i institucije.

„Svi mi zajedno činimo jedan veliki korpus i sigurna sam da ćemo uspjeti na tom putu zato što, osim ljubavi koju osjećamo za poslove koje radimo i dobrobit za naše društvo, svjesni smo da ukoliko nismo zajedno, onda tu nema pravih rezultata“, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je poručila da želi da ova banja bude uspješna, kao i cijela Republika Srpska.

Predsjednica Republike je poželjela srećan nastavak poslovanja Banji, njenim radnicima da budu zadovoljni, a svim gosti koji će doći iz Evrope da ponesu najbolje uspomene.

„Živjela Banja Vrućica, Teslić i Republika Srpska!“, poručila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je odlikovala „Banju Vrućicu“ Ordenom Njegoša prvog reda povodom jubileja ove ustanove i zasluga i doprinosa u poslijeratnom periodu u oblasti zdravstva.

Predsjednica Srpske večeras je ovaj orden uručila direktoru „Banje Vrućice“ Draganu Bogdaniću.

„Banja Vrućica“ dodijelila je predsjednici Republike Srpske zahvalnicu za doprinos razvoju ove ustanove.