Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa apostolskim nuncijem u BiH Luiđijem Pecutom

26/07/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa apostolskim nuncijem u BiH Luiđijem Pecutom.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i biskup banjalučki Franjo Komarica, razgovarano je o aktuelnim pitanjima, saradnji institucija Republike Srpske sa Katoličkom crkvom, te o nedavnoj posjeti Vatikanu visoke delegacije iz Republike Srpske, odnosno BiH.

Ovom prilikom istaknuta je dobra saradnja institucija Republike Srpske sa Katoličkom crkvom i opredjeljenje da ta saradnja bude i dalje unapređivana kroz otvoren i iskren dijalog.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je Republika Srpska zrelo demokratsko društvo, u kojem se poštuje svaki njen građanin i garantuju vjerske slobode pripadnicima svih vjerskih zajednica.

Predsjednica Republike je naglasila da će sve institucije Republike Srpske i ubuduće podržatvati svaku aktivnost koja za cilj ima unapređenje odnosa i stvaranje pozitivnog ambijenta za suživot različitih vjerskih zajednica u Republici Srpskoj i BiH.