Protokol za srijedu, 11.09.2019. godine

10/09/2019

U Palati Republike, 11.09.2019. godine sa početkom u 10.00 časova, biće održan sastanak na kojem će biti predstavljena  naučno-istraživačka studija “Demografski razvoj i populaciona politika Republike Srpske – analiza stanja i prijedlog mjera”, koju je na inicijativu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, izradio ekspertski tim kojim je rukovodio prof. dr  Draško Marinković.

Članovi ekspertskog tima su najistaknutiji stručnjaci iz oblasti demografije, reproduktivnog zdravlja i socijalne zaštite;  prof. dr Branislav Đurđev, prof. dr Mirjana Rašević,  prof. dr Mirjana Bobić, prof. dr Milimir Mučibabić, sociolog i mr Jovanka Vuković.

Studija predstavlja pregled stanja u oblasti demografske politke u Republici Srpskoj, kao i prijedlog opštih mjera za unapređenje stanja u ovoj oblasti, koje bi trebalo da budu predmet realizacije nadležnih institucija Republike Srpske.

Napomena:

Snimateljima i fotografima biće omogućeno snimanje kadrova na početku sastanka. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije.