Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa novoimenovanom direktorkom Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država za BiH (USAID)

09/09/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa novoimenovanom direktorkom Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država  za BiH (USAID) Nensi Eslik.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji institucija Republike Srpske sa misijom USAID-a, realizovanim projektima, kao i narednim zajedničkim aktivnostima.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović je istakla da su institucije Republike Srpske posvećene daljem provođenju ekonomsko–socijalnih reformi, poboljšanju privrednog ambijenta i životnog standarda svih građana.

Predsjednica Cvijanović je ocijenila da je u proteklom periodu saradnja institucija Republike Srpske i USAID-a bila veoma produktivna, posebno kada je riječ o grantovima koji su prilagođeni stvarnim potrebama tržišta i privrede, a za rezultat imali povećanje broja zaposlenih i porast izvoza.

Sagovornice su izrazile uvjerenje da će kroz realizaciju različitih projekata, partnerski odnos i veoma uspješna saradnja institucija Republike Srpske i misije USAID-a, biti nastavljena i ubuduće.