Predsjednici Republike Srpske uručeno najviše priznanje – Plaketa grada, na svečanoj akademiji povodom Dana grada Doboja

27/06/2019

Predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović uručeno je danas  najviše priznanje – Plaketa grada, na svečanoj akademiji povodom Dana grada Doboja, za izuzetno zalaganje i pomoć ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednica Republike naglasila je da su u ovom gradu realizovani mnogi projekti i da će svi započeti biti završeni.

Predsjednica Republike Srpske je zahvalila za priznanje koje joj je uručeno, a koje je, kako je istakla, rezultat njenih napora tokom mandata predsjednika Vlade Republike Srpske.

“Svjesna sam prvo strateškog značaja Doboja, ali i koliko je važno da razvijamo sve naše opštine i gradove. Doboj jeste primio znatna sredstva za realizaciju strateški važnih projekata”, izjavila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je istakla da će u narednih nekoliko godina Doboj biti mjesto u kojem će biti mnogo ulaganja, i u putnu i saobraćajnu infrastrukturu, gđe je već dosta toga urađeno.

“Doboj će biti povezan auto-putem sa Beogradom i između Banjaluke i Beograda zauzimaće važno mjesto u svim našim aktivnostima”, rekla je predsjednica Cvijanović, navodeći, između ostalih, i projekte izgradnje, rekonstrukcije i dogradnje škola, vodovoda, kanalizacije.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo zbog napretka i obećala podršku republičkih insitutucija lokalnim vlastima i ubuduće.

Predsjednica Srpske je najavila nastavak zajedničkog rada, zadovoljna što su građani, kao važna karika, prepoznali napore Vlade da se stabilizuje situacija i stvara bolja i ljepša Srpska.