Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa predsjednikom Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske i zamjenikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju

29/11/2018

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa predsjednikom Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradom Arlovim i zamjenikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Dušanom Kozarevim.

Na sastanku je razgovarano o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini, saradnji Republike Srpske sa srpskim institucijama na KiM, te odlasku delegacije Saveza opština i gradova Republike Srpske na Kosovo i Metohiju.

Predsjednica Cvijanović je i ovom prilikom istakla da institucionalna podrška srpskom narodu u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji ni u budućnosti neće izostati, te da će se kroz različite projekte povezivanja Republike Srpske i Kosova i Metohije još čvršće nastaviti.

Predsjednica Republike je izrazila punu solidarnost sa srpskim narodom na KiM i puno razumijevanje težine svakodnevnog života, te podržala sve inicijative koje se tiču pomoći bratskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Predsjednica Cvijanović je najavila pomoć Udruženju roditelja djece sa posebnim potreba „Podrži me“ sa područja četiri srpske opštine, te podsjetila na izgradnju kulturnog centra Republike Srpske u Kosovskoj Mitrovici, izgradnju stambene zgrade za najugroženije Srbe na Kosovu i Metohiji i kancelarije za Međuopštinski Centar za socijalni rad u Kosovskoj Mitrovici.