Predsjednica Republike Srpske primila u nastupnu posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH

26/03/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u svom kabinetu u nastupnu posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Nj.E. Erika Nelsona.

Predsjednica Cvijanović i ambasador Nelson razgovarali su o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te o unapređenju saradnje Sjedinjenih Američkih Država i Republike Srpske.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović je istakla da su institucije Republike Srpske u potpunosti posvećene procesu evropskih integracija, te daljem provođenju ekonomsko-socijalnih reformi koje za cilj imaju poboljšanje privrednog ambijenta, kao i životnog standarda svih građana.

U razgovoru sa američkim ambasadorom, predsjednica Republike Srpske je istakla da je poštovanje demokratskih procedura i provođenje izborne volje građana, koje podrazumijeva formiranje novog saziva Savjeta ministara, pretpostavka legitimnog funkcionisanja zajedničkih institucija, kao i efikasnog rješavanja veoma zahtjevnih zadataka na evropskom putu.