Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa ambasadorom Turske u BiH

28/03/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa ambasadorom Turske u BiH Haldunom Kočom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, unapređenju saradnje Turske i Srpske, te realizaciji zajedničkih projekata u oblasti privrede i infrastrukture.

Tokom sastanka, predsjednica Republike Srpske je izrazila zadovoljstvo što je usaglašena trasa budućeg autoputa Beograd – Sarajevo, te naglasila da je riječ o velikom infrastrukturnom projektu koji će dati snažan podsticaj privrednom razvoju, te  doprinijeti regionalnoj stabilnosti.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović je istakla da je Republika Srpska opredijeljena za evropske integracije, kao i za provođenje reformskih procesa koji za cilj imaju poboljšanje privrednog ambijenta, te kontinuiran i održiv ekonomski razvoj.

U razgovoru sa ambasadorom Turske, predsjednica Republike Srpske je istakla da je formiranje novog saziva Savjeta ministara prioritetni zadatak koji ne može biti predmet političkog uslovljavanja, te naglasila da je neophodno da u što kraćem roku bude formirana legitimna i funkcionalna vlast na nivou BiH.