Predsjednica Republike Srpske održala konsultativni sastanak sa novoimenovanim ambasadorima BiH iz Republike Srpske

29/03/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović održala je danas u svom kabinetu, u okviru završnih priprema za odlazak i stupanja na dužnost, konsultativni sastanak sa novoimenovanim ambasadorima BiH iz Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali Biljana Gutić Bjelica, ambasadorka BiH u Mađarskoj, Milica Ristović Krstić, ambasadorka BiH u Grčkoj, Slaviša Ćeranić, ambasador BiH u Rumuniji, Boro Bronza, ambasador BiH u Švajcarskoj i Siniša Bencun, novoimenovani ambasador BiH u misiji OEBS-a.

Novoimenovani ambasadori BiH iz Srpske upoznali su predsjednicu Republike o aktivnostima i planovima za predstojeći diplomatski angažman i naglasili da će dati puni doprinos u unapređenju svih vidova saradnje Republike Srpske i BiH sa zemaljama u koje su raspoređeni.

Predsjednica Cvijanović poželjela je diplomatama iz Republike Srpske puno uspjeha u mandatnom periodu i izrazila uvjerenje da će predstavljanje i interese Srpske zastupati na najbolji mogući način.

Tokom sastanka predsjednica Republike istakla je značaj ekonomske diplomatije i izrazila očekivanje da će diplomate u zemljama prijema promovisati značajne privredne i prirodne resurse sa kojima raspolaže Republika Srpska.

Zajednički je ocijenjeno da postoje brojne mogućnosti i potencijali za saradnju i da u njihovom razvoju i unapređenju uloga diplomata BiH iz Republike Srpske ima veliki značaj.