Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa šefom diplomatske Kancelarije Kraljevine Belgije u BiH

28/05/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa šefom diplomatske Kancelarije Kraljevine Belgije u BiH Vilijamom Aselbornom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, unapređenju privredne saradnje, te razvoju sveukupnih odnosa Belgije i Republike Srpske.

U razgovoru sa Aselbornom, predsjednica Cvijanović je naglasila da su institucije Republike Srpske u potpunosti posvećene evropskim integracijama, te daljem provođenju ekonomsko – socijalnih reformi koji za cilj imaju poboljšanje privrednog ambijenta, kao i životnog standarda svih građana.

Ovom prilikom, predsjednica Republike Srpske je istakla da je Belgija uspješan primjer koji dokazuje da decentralizovane države, poput BiH, imaju svoje mjesto u Evropskoj uniji, te da uspjeh podrazumijeva uvažavanje različitih interesa i identiteta, a ne njihovo negiranje.

Tokom sastanka, predsjednica Cvijanović je istakla da formiranje novog saziva Savjeta ministara, kao i legitimne vlasti na svim nivoima, predstavlja provođenje izborne volje građana, te da je riječ o demokratskom procesu koji ne može biti predmet političkih, niti bilo kakvih uslovljavanja.