Predsjednica Republike Srpske posjetila kancelariju Predstavništva Republike Srpske u Sankt Peterburgu

08/06/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, u sklopu zvanične posjete Sankt Peterburgu, posjetila je danas kancelariju Predstavništva Republike Srpske u ovom ruskom gradu.

Tokom posjete, predsjednica Cvijanović je naglasila sve značajniju saradnju Republike Srpske i Sankt Peterburga, istakavši da je potpisivanjem Mape puta za realizaciju prioritetnih pravaca saradnje između Republike Srpske i Sankt Peterburga za period od 2019. do 2021. godine, data nova energija i zamah saradnji na polju ekonomije, kulture, turizma, zdravstva, omladine i sporta.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo radom kancelarije Predstavništva Republike Srpske na poboljšanju imidža Srpske, posebno istakavši doprinos Predstavništva u povezivanju privrednih subjekata, kao i u oblasti kulture i zdravstva.

Nakon posjete kancelariji Predstavništva Republike Srpske u Sankt Peterburgu, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su u sjedištu ruske kompanije Gasprom u Sankt Peterburgu sa predsjednikom Upravnog odbora kompanije Gazprom Aleksejem Borisovičem Milerom o gasifikaciji u Republici Srpskoj.