Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa direktorima republičkih ustanova kulture

18/06/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Palati Republike sa direktorima republičkih ustanova kulture, Narodnog pozorišta, Dječijeg pozorišta, Narodne i univerzitetske biblioteke, Muzeja savremene umjetnosti i Muzeja Republike Srpske.

Na sastanku su razmatrana aktuelna pitanja iz oblasti kulture, problemi sa kojima se suočavaju institucije od javnog značaja i mogućnost njihovog prevazilaženja.

Predsjednica Cvijanović ovom prilikom je istakla da institucije od nacionalnog značaja imaju odlične potencijale za razvoj kulturne misije, ali i obrazovanja i nauke, te da im, kao reprezentima i promoterima Srpske, treba omogućiti dobre uslove za rad.

U tom smislu, kako je naglasila, sve institucije Republike Srpske pružiće rukovodstvima kulturnih institucija maksimalnu podršku, ali i ponuditi konkretna, racionalna i realna rješenja koja će doprinijeti prevazilaženju njihovih problema.

Direktori ustanova kulture izrazili su zadovljstvo što su naišli na podršku svih predstavnika institucija Srpske, a posebno su se zahvalili predsjednici Cvijanović što je inicirala zajednički sastanak i pokazala visok stepen razumijevanja za ustanove kulture.

Današnjem sastanku prisustvovali su i predstavnici ministarstva prosvjete i kulture, finansija, ministrstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Elektroprivrede Republike Srpske, Regulatorne komisije za energetiku, Gradske uprave Banjaluka, te predstavnici „Toplane“ i „Eko toplane Banjaluka“.