Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH

27/06/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku komandatu Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, oficirima, podoficirima, vojnicima  Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, kao i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske.

„U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske  i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

Na praznik, Vidovdan, datum koji je kroz istoriju za srpski narod bio od izuzetnog značaja, sa ponosom se prisjećamo herojskog puta Vojske Republike Srpske kojim je prošla da bi sačuvala narod i odbranila vjekovna ognjišta.

Svi mi, koji danas živimo u miru i slobodi, s posebnim poštovanjem i zahvalnošću moramo čuvati uspomenu na pripadnike Vojske Republike Srpske čiji su životi utkani u temelje Republike Srpske i njegovati sjećanje na njihovu žrtvu, koja nas trajno obavezuje da čuvamo, branimo i gradimo našu Republiku.

Vjerujem da ćete vi, pripadnici Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH i u budućnosti, posvećeni miru i jačanju stabilnosti, sa ponosom i poštovanjem, nastaviti da baštinite i čuvate svijetlu tradiciju Vojske Republike Srpske i profesionalno odgovorite na sve izazove.

Uz želje da svaki naredni Vidovdan proslavljamo u još boljoj i snažnijoj Republici Srpskoj, još jednom vam čestitam praznik“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.