Predsjednica Republike Srpske obišla radove na dionici auto-puta „9. januar“ Banja Luka – Doboj u Toviri kod Doboja

03/07/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas radove na dionici auto-puta „9. januar“ Banja Luka – Doboj“ u Toviri kod Doboja.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je izgradnja auto-puta na Koridoru “Pet ce” u Toviri kod Doboja jedan od strateških projekata, koji predstavljaju veliku razvojnu šansu Srpske za povezivanje svih dijelova Republike auto-putevima.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je zadovoljna dinamikom i tempom izvođenja radova i što se realizuje ovaj projekat u Republici Srpskoj.

“Ovo je jedan od strateških projekata i raduje me da će dati rezultate kakvi se od njega očekuju. Bez dobrih auto-puteva i razvijene infrastrukture ne možete očekivati da imate turiste i privredu”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je naglasila da se Srpska i dalje treba razvijati, te da ima još mnogo infrastrukturnih projekata koji treba da se realizuju u Srpskoj.

Predsjednica Cvijanović je podsjetila da je u transportnoj strategiji Republike Srpske dogovoreno da se ovim auto-putem želi doći do Srbije, da se želi gradnja brzih puteva i auto-puteva u istočnom dijelu Srpske i da se dođe do juga Srpske.

“U narednih pet-šest, najviše deset godina sigurna sam da nijedan od ovih projekata neće biti da nije u realizaciji, da nije započet ili dogovoren”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je izazila zahvalnost na ovom i ostalim projektima šefu Delegacije EU u BiH Vigemarku i šefu Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u BiH Janu Braunu koji su zajedno sa svim institucijama Srpske i Vladom radili na realizaciji ovih projetaka.

Predsjednica Cvijanović je podsjetila da ovaj projekat spada u sastavni dio agende povezivanja u okviru BiH i cijele BiH sa regionom i EU.