Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH

31/07/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars Gunarom Vigemarkom /Lars-Gunnar Wigemark/.

Aktuelna politička i ekonomska situacija u Republici Srpskoj i BiH, sa posebnim akcentom na njihov evropski put, bile su dominantne teme sastanka.

Predsjednica Cvijanović je ovom prilikom istakla opredjeljenje institucija Republike Srpske evropskom putu, te naglasila da je za dalje kretanje ka evropskim intergacijama neophodno sprovesti volju građana iskazanu na opštim izborima održanim u oktobru prošle godine i formiranje kredibilne i legitimne vlasti na svim nivoima u BiH.

Tokom sastanka sagovornici su izrazili obostrana očekivanja da će predstojeći period biti obilježen konstruktivnim političkim dijalogom i aktivnostima, kako bi se mogao obezbijediti nastavak započetih reformskih procesa i realizacija projekata koji za cilj imaju stvaranje boljih uslova za unapređenje životnog standarda svih građana.