Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa ambasadorom Velike Britanije u BiH

31/07/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom (Matthew Field).

Predsjednica Cvijanović i ambasador Fild razgovarali su o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj i BiH, te o mogućnostima unapređenja saradnje Velike Britanije i Republike Srpske u brojnim oblastima, sa posebnim akcentom na obrazovanje.

Tokom sastanka, predsjednica Cvijanović je naglasila da su institucije Republike Srpske u potpunosti posvećene provođenju ekonomsko-socijalnih reformi, koje doprinose poboljšanju privrednog ambijenta, kao i rješavanju konkretnih problema sa kojim se suočavaju građani oba entiteta.

Predsjednica Srpske je istakla da je puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma, kao i pozicije Republike Srpske u okviru ustavnog poretka i političkog sistema BiH, pretpostavka formiranja legitimne vlasti, te efikasnog funkcionisanja institucija na zajedničkom nivou.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović zahvalila se ambasadoru Fildu na dosadašnjoj dobroj saradnji, te izrazila očekivanje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.