Obilazak završnih radova na teniskim terenima pred početak ATP turnira “Srpska open”

08/04/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obišao je danas završne radove na teniskim terenima u Parku „Mladen Stojanović“ u Banjaluci, gdje će biti održan turnir „Srpska open“.

Predsjednik Republike Srpske poručio je uoči ATP turnira da će se Banjaluka pokazati kao pravi domaćin i grad sporta.

Predsjednik Srpske je istakao da je stvaranje uslova da se ovaj turnir održi u Banjaluci zahtjevan posao, ali i potvrda da Republika Srpska ima kapacitete da i u složenim okolnostima, u kojima se nalazi cijeli svijet, nađe način da taj posao uspješno završi.

Predsjednik Republike je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će Banjaluka imati čast da bude domaćin ovog velikog sportskog događaja, za koji vlada veliko interesovanje.

“Grad se čisti i uljepšava, kako bi sa ponosom primio važne goste, a to su najbolji teniseri svijeta, ali i brojne ljubitelje tenisa. Tih dana moramo da pokažemo da smo pravi domaći i da je ovo grad sporta, te da je Republika Srpska široka za sve i da cijeni vrhunske uspjehe, pa i u oblasti tenisa”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je zahvalio predsjedniku Organizacionog odbora turnira “Srpska open” Bojanu Vujiću za inicijativu i podršku ovim aktivnostima.

Predsjednik Republike je istakao da će to biti posebni dani za Banjaluku i Republiku Srpsku i pozvao građane Banjaluke da zajednički učestvuju u stvaranju dobrog utiska o ovom gradu.

Predsjednik Dodik poručio je da se raduje dolasku u Banjaluku vrhunskih tenisera svijeta, posebno Novaka Đokovića, kojem je zahvalio za podršku da se ovaj turnir organizuje u Banjaluci.

“Bez njegove volje, kao i podrške njegove agencije, ovo se ne bi desilo i zahvalan sam mu za odluku da turnir organizuje u Banjaluci, iako smo znali da je potrebno puno posla završiti. Njegova odluka za nas je bio znak da treba da se prihvatimo tog posla i da učinimo sve da stvorimo potrebne uslove”, dodao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Republike Srpske prisustvovao je i probnom meču na jednom od terena, kako bi se simbolično provjerilo stanje šljake.