Predsjedniku Dodiku uručena Povelja počasnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom

23/03/2023

Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku danas je uručena Povelja počasnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine za poseban doprinos u razvoju ove lokalne zajednice – najviše priznanje koje se dodjeljuje povodom 24. marta, Dana ove opštine.

Predsjedniku Dodiku su Povelju uručili načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić.

Predsjednik Republike izrazio je želju za što brži razvoj Prnjavora kako bi bio primjer grada sa perspektivom u kome ima posla, mladosti i škola.

Predsjednik Srpske poželio je uspjeh svim građanima ovog najmlađeg grada u Republici Srpskoj, budući da je Narodna skupština danas usvojila Zakon o gradu Prnjavoru.

“Ponosan sam na saradnju sa ljudima u Prnjavoru, načelnikom Darkom Tomašem i njegovim timom na svim pitanjima na kojima smo radili zajedno, kao što je komunalna infrastruktura, pa i onim strateškim. Veoma smo dobro razumjeli i znali da izgradnja auto-puta mijenja karakter života ovdje i to se već vidljivo dešava i daje ozbiljne razvoje i druge šanse”, izjavio je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je napomenuo da danas putna komunikacija Prnjavora sa Banjalukom nije duža od 20 minuta što govori da auto-put zbližava i daje veće šanse za razvoj.