Posjeta opštini Gacko

21/03/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravio je danas u opštini Gacko gdje je razgovarao sa rukovodstvom opštine.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je da načelnik ove opštine Ognjen Milinković ima njegovu punu podršku da napravi optimalnu organizaciju u Opštinskoj upravi i najavio nastavak podrške republičkih institucija u realizaciji značajnih projekata u toj lokalnoj zajednici.

Predsjednik Dodik je najavio da će u narednom periodu raditi na nastavku realizacije važnih projekata kao što su kanalizacija, sportska dvorana, kanalska mreža kroz Gatačko polje, kao i da će dati nalog da bude rehabilitovan dio puta kroz centar opštine.

Predsjednik Republike je naveo da su načelnik Ognjen Milinković i rukovodstvo te opštine naslijedili mnoge probleme, kao što su ogroman dug koji je prevazilazio cjelokupan opštinski budžet, te prekomjeran broj zaposlenih.

Predsjednik Dodik je naveo da je u opštinskoj administraciji bilo zaposleno više od 220 ljudi, a da je optimalan broj 60 zaposlenih s obzirom na broj stanovnika u opštini Gacko.

“To je zaustavilo opštinsku administraciju u realizaciji projekata, jer su morali da se bave rješavanjem ovih problema koji su godinama zarobljavali tu lokalnu zajednicu”, napomenuo je predsjednik Republike Srpske.

Predsjednik Republike je naglasio da ova pitanja moraju da se riješe bez obzira na to koliko to bolno bilo i da je neophodno napraviti rez i sinergiju Opštinske uprave, Rudnika i Termoelektrane “Gacko” i republičkih institucija da bi bili realizovani brojni projekti.