Potpisan Memorandum o razumijevanju sa kompanijom ERG International Group

17/03/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Uprave ERG International Group Mustafa Sani Erbilgin potpisali su u Banjoj Luci Memorandum o razumijevanju.         

Memorandum je potpisan u svrhu razvoja i unapređenja željezničke mreže kroz Republiku Srpsku, a nakon inicijalnih sastanaka koji su predsjednik Srpske i predstavnici kompanije ERG International Group imali u posljednja dva mjeseca.

Cilj Memoranduma je da doprinese daljem razvoju saradnje između Republike Srpske i ERG International Group, kroz rekonstrukciju, elektrifikaciju, signalizaciju i modernizaciju željezničke pruge Doboj – Tuzla – Zvornik.

Predsjednik Dodik je istakao da je Republika Srpska prepoznala zainteresovanost za saradnju ove kompanije sa međunarodnim iskustvom, te opredijeljenost i spremnost da angažuju adekvatne resurse i najbolju praksu kako bi podržali ekonomski razvoj Republike Srpske.

Predsjednik Republike i predsjednik Uprave ERG International Group izrazili su uvjerenje da će saradnja biti realizovana i da će rezultati, na projektima od nacionalnog značaja u oblasti željezničke infrastrukture, uskoro biti vidljivi.