Sastanak sa ratnim oficirima i komandantima Vojske Republike Srpske i MUP-a Republike Srpske

10/03/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Bijeljini sa ratnim oficirima i komandantima Vojske Republike Srpske i MUP-a Republike Srpske.

Predsjednik Republike izjavio je da su ratni oficiri i komandanti Vojske Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova iskreni patrioti koji su najzaslužniji za odbranu Srpske u cjelini.

“Mi zvaničnici i funkcioneri imamo obavezu da se s njima srećemo širom Srpske i da im prezentujemo situaciju, jer se radi o ljudima koji su u veoma delikatnim uslovima rukovodili operacijama bitnim za Republiku Srpsku, koji dodatno razumiju i sadašnja kretanja i procese”, rekao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Dodik je naveo da je na sastanku govorio o tome kako stoji Republika Srpska u političkom, ekonomskom i socijalnom smislu, kako stoji na nivou BiH i regiona i kakve su refleksije na Srpsku vezano za sukob u Ukrajini, te politike u odnosu na zapad i na Rusiju.

“To je nešto što apsolutno treba da podijelimo sa ovim ljudima koji su patriote i koji su zainteresovani za stanje u Republici Srpskoj, to samo tako treba razumjeti, iako će neki i to prikazati kao nešto drugo”, poručio je predsjednik Republike.

Predsjednik Srpske je istakao da je imao iskren razgovor sa ratnim oficirima i komandantima Vojske Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova.