Čestitka povodom Božića

06/01/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vjernicima najradosniji hrišćanski praznik Božić.

“Neka praznik rođenja Isusa Hrista podari svima radost i vjeru u zajedništvo, solidarnost i međusobno uvažavanje, te pokaže put iskrenog praštanja i poštovanja.

Božić je jedan od najvećih i najradosnijih praznika i dan kada se posvećujemo jedni drugima, porodici, prijateljima, kada slavimo rođenje kao simbol novog početka i nove nade.

U ovim prazničnim danima svi zajedno treba da pokažemo privrženost ljudima, da se okupljamo i zajedno obilježavamo život, poštujući našu tradiciju.

Isto tako Božić nas uči i to da i svakog drugog dana treba da nađemo u sebi radost, optimizam, podršku i utjehu za druge, njihove patnje i probleme, odnosno da uvijek budemo tu jedni za druge u dobrom i lošem.

Sa željom da Božić provedete u miru, ljubavi, zdravlju i slozi pozdravljam vas tradicionalnim hrišćanskim pozdravom – Mir Božiji, Hristos se rodi!”, navodi se u čestitki predsjednika Dodika.