Svečano otvarena nova zgrada Opštinske uprave u Kotor Varošu

28/11/2022

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u Kotor Varošu sa načelnikom ove opštine Zdenkom Sakanom svečanom otvaranju nove zgrade Opštinske uprave u koju je uloženo 4,5 miliona KM, od čega je Vlada Republike Srpske obezbijedila 300.000 KM.

Predsjednik Srpske je izjavio da je nova zgrada Opštinske uprave u Kotor Varošu jedna od najljepših upravnih zgrada u Republici Srpskoj.

Predsjednik Dodik je naglasio da je otvaranjem nove zgrade Opštinske uprave iz Kotor Varoša poslata simbolična poruka da će sada biti još funkcionalnija, sa željom da se strani investitori i brojni privrednici osjećaju prijatno.

“Čestitam načelniku i njegovim saradnicima što su se u teška vremena pandemije i drugih nepredviđenih okolnosti odlučili da izgrade ovakav reprezentativan objekat na ponos svih građana ove lokalne zajednice, ali i onih koji dolaze iz drugih sredina i ovdje rade, privređuju i borave”, poručio je predsjednik Republike.

Prema riječima predsjednika Dodika, ovo je značajan poslovni korak, a važnu stvar predstavlja činjenica da su svi uložili maksimum napora da Kotor Varoš postane još bolje mjesto za život.

Predsjednik Republike je izjavio da je Kotor Varoš lokalna zajednica koja konstantno napreduje o čemu svjedoči i podatak da je nezaposlenost izuzetno niska.

“Tome doprinosi kvalitetan rad i saradnja sa institucijama Republike Srpske”, rekao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Dodik je napomenuo da Republika Srpska danas nema ekonomskih problema i da je institucionalno stabilna.

“Sigurno ćemo tako i nastaviti. Naš cilj jeste stabilna i jaka Republika Srpska!”, naglasio je predsjednik Republike.