Čestitka povodom obilježavanja 60 godina Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci

25/11/2022

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom obilježavanja 60 godina Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, uputio je čestitku dekanu fakulteta Zoranu Đuriću, profesorima, studentima i svim zaposlenima na ovom fakultetu.

„U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, Vama, profesorima, studentima i svim zaposlenima na fakultetu čestitam ovaj značajan jubilej.

Tokom svih proteklih decenija, Elektrotehnički fakultet se razvio u jedan od osnovnih nosilaca razvoja i prosperiteta ne samo Banjaluke, već i Republike Srpske u cjelini.

Generacije mladih ljudi koje je ovaj fakultet iznjedrio, predstavljaju ponos Republike Srpske i garant njenog opstanka.

Institucije Republike će kao i do sada nastaviti da ulažu napore u stvaranje što povoljnijih uslova za rad i razvoj Elektrotehničkog fakulteta, jer ulaganje u nauku i obrazovanje predstavlja najsigurniju investiciju u budućnost Republike Srpske.

Sa željom da i u budućem periodu nastavite da napredujete i proširujete svoje naučne i obrazovne resurse, još jednom vam upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana Fakulteta i srdačno vas pozdravljam“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.