Konferencija za medije nakon obavljenih konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske

22/11/2022

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održao je danas, nakon obavljenih konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske, konferenciju za medije u Palati Republike.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je da će mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske biti aktuelni premijer Radovan Višković i da postoji skupštinska većina da to podrži.

“Na sastanku sa predstavnicima parlamentarnih stranaka razgovarali smo i o politikama koje želimo da sprovodimo, svi su uvjereni da dolazi teško vrijeme ekonomskih izazova. Republika Srpska je pripremljena na te izazove i nastaviće da sprovodi politike koje je do sada imala kao odgovor na njih”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je dodao da očekuje da nova Vlada bude formirana u prvoj sedmici decembra i da će biti novih imena među ministrima.

Predsjednik Republike je naveo da je na konsultacije pozvao predstavnike svih parlamentarnih stranaka, ali da se predstavnici tri opozicione partije nisu pojavili i da su tako pokazali da ne uvažavaju instituciju predsjednika.

Predsjednik Dodik je izrazio zahvalnost strankama koje su se odazvale na današnje konsultacije.