Čestitka povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Svetog Arhangela Mihaila

20/11/2022

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom krsne slave  Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog Arhangela Mihaila, uputio je čestitku ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a.

„U ime građana Republike Srpske i u svoje ime,  Vama i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, upućujem iskrene čestitke povodom krsne slave – Svetog Arhangela Mihaila.

Kontinuiranim razvojem i unapređenjem svojih kapaciteta, a radeći u skladu sa Ustavom i zakonima, MUP Republike Srpske je dosegao visoke profesionalne standarde i stekao poštovanje i povjerenje građana, ali i drugih policijskih agencija iz regiona.

Republika Srpska ponosna je što danas ima jaku, stabilnu, savremenu, profesionalnu i veoma organizovanu policijsku strukturu koja je temelj daljeg razvoja i izgradnje Republike i zaštite prava, bezbjednosti i imovine svih njenih građana.

Obilježavanje krsne slave je prilika da se sa posebnim poštovanjem sjetimo svih stradalih pripadnika MUP-a u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Njima dugujemo vječnu zahvalnost, jer su svoje živote dali za Republiku Srpsku i njena pokoljenja i ispisali svojim imenima svijetlu stranicu naše istorije.

Uvjeren da ćete i u budućnosti nastavite da se profesionalno i patriotski odnosite prema ovom časnom, ali odgovornom i teškom zanimanju, želim vam srećnu slavu, kao i mnogo zdravlja i uspjeha u privatnom i profesionalnom životu“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.