Predsjednica Republike Srpske posjetila porodicu Vranjanin u Luščanima kod Petrinje

22/09/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetili su danas porodicu Vranjanin u Luščanima kod Petrinje čija je kuća, nakon zemljotresa krajem 2020. godine, obnovljena donacijom Vlade Republike Srpske.

Predsjednica Republike rekla je da je Republika Srpska izgradnjom kuće za ovu porodicu pokazala solidarnost i želju da pomogne svojim ljudima u nevolji, gdje god da se nalaze.

Predsjednica Cvijanović je navela da je to prva od 10 kuća koje će biti izgrađene, a za koje je Srpska obezbijedila 1,5 miliona KM, te da će ostale biti završene polovinom novembra.

“Kada se nesreća dogodila intervenisali smo odmah sa 10 kontejnera za najugroženije porodice, koje smo i posjetili i obećali im pomoć institucija”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo jer Republika Srpska ima kapacitet da može da izađe u susret potrebama ljudi koji su u nevolji.

“Udružili smo snage zajedno sa Srbijom, ali isto tako i sa ljudima iz privatnog sektora koji su se sami angažovali da bi obezbijedili građevinski materijal i radove i zahvalna sam svima koji su bili u mogućnosti da daju doprinos da realizujemo ovaj projekat”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je navela da se podrška nastavlja, te da slijedi osposobljavanje za koliko – toliko normalan život u ovom kraju.