Predsjednica Republike Srpske položila vijenac, u okviru obilježavanja krsne slave Mjesne zajednice Starčevica – Mala Gospojina, na spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske

21/09/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović položila je vijenac, u okviru obilježavanja krsne slave banjalučke Mjesne zajednice Starčevica – Mala Gospojina, na spomenik za 104 poginula borca Vojske Republike Srpske  iz tog naselja.

Predsjednica Cvijanović je izjavila da su Srbi naučili teške i tužne lekcije iz prošlosti.

“Ovo znači da se sjećamo svih koji su dali živote ili dijelove tijela za slobodu koju danas uživamo. Naša sadašnjost i budućnost jesu nešto na šta smo usmjereni, ali usmjereni smo i da pamtimo i odamo počast i priznanje svima koji su nam dali ovu slobodu, te napravili temelje Srpske u kojoj danas živimo i želimo da je sačuvamo”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske treba da služi kao opomena i podsjetnik da predstavnici vlasti sve što rade – rade u interesu Srpske.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je Republika Srpska iznad svih interesa, te da je obaveza institucija, ali i građana Srpske, da to razumiju kao svoj prioritet.

“To nam je garancija očuvanja Srpske, što podrazumijeva da sami možemo da odlučujemo o svojoj sudbini, kreiramo određene procese i idemo u neku svjetliju budućnost”, rekla je predsjednica Republike.