Predsjednici Republike Srpske uručena Povelja opštine Vukosavlje

18/09/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Vukosavlju sa rukovodstvom opštine i tom prilikom joj je uručena Povelja opštine Vukosavlje.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je ponosna i počastvovana što je dobila visoko priznanje u Vukosavlju.

“Ovo je drugi put da Povelja opštine Vukosavlje uopšte bude dodijeljena nekome. I to je plod našeg zajedničkog rada. Oni su prepoznali moj angažman, i ranije kao predsjednika Vlade, a i kao predsjednika Republike i ovako mi zahvalili. Ja ću svoju zahvalnost izraziti time što ćemo sigurno biti pouzdani partneri i u narednom periodu”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske istakla je da je opština Vukosavlje jedna od onih u kojoj su vidljivi zajednički rezultati rada republičkih institucija i lokalnog nivoa, te napomenula da će institucije i dalje biti na usluzi ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednica Republike Srpske napomenula je da će prioritet u narednom periodu napraviti dodatne sadržaje koji će ljude držati u Vukosavlju, a što podrazumijeva škole, vrtić, te stvari potrebne za kulturne i sportske aktivnosti.

“Jedan od prioriteta biće i izgradnja poslovne zone. Blizina auto-puta i sve što on nosi u ponudu stavlja brojne kapacitete i mi želimo da sa lokalnim vlastima pripremimo te kapacitete, kako bi se tu našla prava poslovna zona”, rekla je predsjednica Cvijanović.

“Ponosna sam što smo danas u Vukosavlju, gdje više nema problema sa asfaltiranjem puteva. Kada je riječ o vodosnabdijevanju, došli smo do zadnje faze, projekat premašuje 1,3 miliona KM, potrebno je još obezbijediti 400 do 500 hiljada KM, a na šta se računalo iz evropskih sredstava”, rekla je predsjednica Srpske.

Ako to ne bude bilo moguće i ako ne bude donesena odluka o evrpskim sredstvima u narednih nekoliko sedmica, predsjednica Cvijanović je istakla da postoji i druga opcija.

“Mi smo našli modalitete kako ćemo riješiti taj gorući problem. Vukosavlje je opština koja dobro funkcioniše, ima stabilan budžet, nije ni dva odsto zadužena, te je i sama kapacitirana da rješava određene probleme. Međutim, briga republičkih institucija je bila evidentna”, rekla je predsjednica Republike. 

Predsjednica Srpske je napomenula da, kad bude završen ovaj dio u vezi vodosnabdijevanjem, ostaje dio koji se tiče uređenja sportske dvorane u Vukosavlju, odnosno fiskulturne sale, kao i neki drugi projekti.

“Raduje me da je ovo uspješna multietnička zajednica. Vlada Republike Srpske voli kada su opštine stabilne i znaju da delegiraju i kandiduju svoje projekte. Bićemo na usluzi svim našim ljudima koji žive u Vukosavlju”, rekla je predsjednica Cvijanović.