Predsjednica Republike Srpske prisustvovala polaganju kamena temeljca za izgradnju novog Dječijeg vrtića „Cvrčak“

10/09/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas, u Prijedoru, polaganju kamena temeljca za izgradnju novog Dječijeg vrtića „Cvrčak“.

Riječ je o projektu vrijednom 3.145.000 KM od kojih će sredstva od dva miliona KM obezbijediti grad Prijedor, a ostatak Kabinet predsjednika Republike i Vlada Republike Srpske.

“Veliko mi je zadovoljstvo što u Prijedoru možemo da pokrenemo još jedan važan projekat koji smo obećali prije nekog vremena za obezbjeđenje dodatnih kapaciteta za smještaj naših mališana u vrtić”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je potvrdila da će sredstva biti obezbijeđena iz lokalnog budžeta, Vlade Republike Srpske i Budžeta predsjednika Republike.

“Najvažnija stvar u svemu tome je da će to biti olakšanje i za naše roditelje koji će imati mjesto gdje će im djeca ići u vrtić, a u suštini ovo je veliki napor za Prijedor gdje se lokalna vlast i gradonačelnik ponašaju kao odgovorni ljudi i odgovorna vlast koja izlazi u susret svojim građanima”, istakla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike Srpske je dodala da zbog toga nikad neće izostati podrška republičkih institucija i da se zato realizuje toliko projekata kojih će i dalje biti i koji su u funkciji boljih uslova života stanovnika Prijedora.