Predsjednica Republike Srpske posjetila Fabriku obuće “Bema”

06/09/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas u Banjaluci Fabriku obuće “Bema”.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da “Bema” dobro posluje i zapošljava veliki broj radnika, te da će biti nastavljena dobra saradnja Vlade i privrede.

“`Bema` vodi računa o potrebama svojih radnika, ali i o široj društvenoj zajednici, odnosno društveno je odgovorna. Pravila je različite sadržaje za mlade i porodicu što je izuzetno značajno”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je istakla da je “Bema” sačuvala posao i da sa nivoa BiH trebaju sistemska rješenja koja bi trebalo da budu servis privrede, a ne da joj se otežava.

“Redovno se u ovoj fabrici izmiruju obaveze prema radnicima i državi. Vlada je intervenisala kako bi očuvala ovu granu i drago mi je što su ljudi zahvalni. I dalje ćemo podržavati privredu i namjera je da povećavamo plate i penzije gdje moramo biti realni i racionalni”, dodala je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je podsjetila da je Vlada intervenisala i kada je riječ o različitim kategorijama društva kako bi se izašlo na kraj sa povećanjem cijena.

“Moramo razumjeti da su ovo kolektivi koji su duboko integrisani u zajednicu. Zato treba cijeniti ono što rade. `Bema` će imati podršku i u narednom periodu”, rekla je predsjednica Cvijanović.