Predsjednica Republike Srpske posjetila opštinu Osmaci

01/09/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas porodicu Ćirković iz Osmaka, te je najavila da će izgradnja novog stambenog objekta omogućiti bolje uslove i ambijent za život ove višečlane porodice.

“Mislim da će im to puno značiti, a suština je da dođemo do tog novog objekta uz želju da ova porodica bude useljena u njega prije zime. U tom smjeru zahvalna sam organizaciji – Srbi za Srbe, koja je sjajan partner za realizaciju mnogih ovakvih projekata, kao i predstavnicima opštine Osmaci”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske istakla je da se na druženju sa ovom porodicom informisana i da je Anđa Ćirković bila korisnik pomoći Vlade za nezaposlene porodilje, koja je uvedena dok je predsjednica Cvijanović bila premijer Srpske.

“Sada pravimo korak više, a razgovarali smo i o pomoći koja će biti obezbijeđena višečlanim porodicama sa četvoro i više djece od 750 KM u kojima je jedan nezaposleni roditelj”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da je današnji susret sa načelnikom opštine Osmaci Radanom Sarićem bio konstruktivan i da se razgovaralo o projektima koji su od važnosti za tu lokalnu zajednicu.

Predsjednica Republike Srpske je ukazala i na spomen-ploču, spomen-sobu, obilježja koja zaslužuju borci Vojske Republike Srpske koji su dali živote za slobodu u kojoj danas živimo.

“To će biti dug opštine i cijele Republike prema našim žrtvama i velikanima iz tog rata”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Cvijanović je rekla da bi hala za koju je sredstva izdvojila Vlada Srbije trebalo da bude zamajac razvoju cijele opštine i, vjeruje, da će s preduslovima koje je opština uradila, postići svoj cilj.

“Ostaje još jedan dio koji se vezuje za izradu kanalizacije, dovršetak određenih projekata gdje se moraju završiti neki imovinsko-pravni odnosi. Kada se to završi onda će uslijediti i sredstva koja dolaze iz Vlade Republike Srpske”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je rekla da u Osmacima postoji želja za video-nadzorom koji će značiti veću sigurnost za stanovnike s obzirom na to da je bilo određenih incidenata.