Predsjednica Republike Srpske posjetila opštinu Šekovići

01/09/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Osnovnu školu “Jovan Dučić” u Šekovićima  i najavila pomoć u rješavanju pitanja grijanja školskog objekta, za šta je, prema predračunima, potrebno 100.000 KM za zamjenu instalacija.

Predsjednica Republike Srpske je dodala da su postojeći kotlovi već zamijenjeni i funkcionalni i napomenula da je ova škola već imala intervencije uz pomoć sredstava Vlade Srbije da bi se uredili sportski tereni, te da je preostalo da se riješi pitanje u vezi sa grijanjem, odnosno zamjena instalacija.

“Obavezala sam se i obavijestila rukovodstvo škole da će se raditi na tome da se to što prije riješi kombinacijom sredstava Vlade Srpske i iz Budžeta predsjednika Republike”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je napomenula da je ranije iz Kabineta predsjednika uloženo 30.000 KM u područnu školu za grijanje, čime su obezbijeđeni bolji uslovi za djecu i prosvjetne radnike.

Predsjednica Republike je izrazila podršku prosvjetarima, ističući da Republika Srpska ima dobre, posvećene prosvjetne radnike, predane svom poslu, koji vode računa o potrebama djece.

Predsjednica Republike Srpske je povodom početka nove školske godine poželjela učenicima da stiču dobra, nova znanja, ističući da su to danas učenici, a sutra ljudi koji će doprinijeti ukupnom razvoju Srpske.

Tokom posjete opštini, predsjednica Republike Srpske ragovarala je sa načelnikom opštine Šekovići Miladinom Lazićem i posjetila Crkvu Pokrova Presvete Bogorodice i firmu “Milić pelet”.