Predsjednica Republike Srpske prisustvovala regionalnom sastanku sa poljoprivrednicima u Šipovu

22/08/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas regionalnom sastanku sa poljoprivrednicima i prezentaciji programa podrške Vlade Mađarske u Šipovu.


Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je ponosna na program podrške poljoprivrednicima u Srpskoj koji se sprovodi uz pomoć donacije Vlade Mađarske i zahvaljujući kojem će poljoprivrednici, uz minimalna sredstva, moći da nabave kvalitetnu mehanizaciju.

“Svega toga ne bi bilo da nije bilo tog dobrog kontakta, dobre saradnje, partnerstva srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana”, rekla je predsjednica Cvijanović u obraćanju poljoprivrednicima.

Predsjednica Republike je dodala da je ponosna na činjenicu da je Republika Srpska ušla u program Mađarske za podršku poljoprivredi.

“Naravno da iza toga stoje i veliki politički napori. Ja samo želim da to valorizujemo na najbolji mogući način”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo zbog dobre saradnje resornog ministarstva sa poljoprivrednim proizvođačima Republike Srpske i istakla da Srpska redovno izmiruje obaveze prema poljoprivrednicima, ali i povećava agrarni budžet.