Predsjednica Republike Srpske posjetila opštinu Mrkonjić Grad

22/08/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija danas su u Mrkonjić Gradu razgovarali sa načelnikom opštine Draganom Vođevićem i rukovodstvom ove lokalne zajednice.
Predsjednica Republike Srpske izjavila je da će institucije Srpske nastaviti podržavati razvoj opštine Mrkonjić Grad, te da će biti završen projekat dogradnje dječijeg vrtića, u šta će biti uloženo 350.000 KM.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo jer će dogradnjom vrtića biti omogućeno formiranje jasličke grupe.

“Namjera nam je da nemamo više liste čekanja, te da na ovaj način roditeljima koji žele da upišu djecu u vrtić to bude omogućeno”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je dodala i da je raduje jer je dosta novca iz različitih sredstava uloženo i u obnovu osnovnih i srednjih škola.

“Imamo i nekoliko intervencija u seoskim školama, a nastavićemo sa tim aktivnostima i u narednom periodu. Prioritet su nam uslovi za boravak naše djece u vrtićima i školama, kao i za rad vaspitača, učitelja i nastavnika”, rekla je predsjednica Republike Srpske.

Prema riječima predsjednice Cvijanović, u Mrkonjić Gradu se odvija veliki investicioni ciklus u vezi sa izgradnjom i rekonstrukcijom lokalnih puteva, sa ciljem stvaranja što boljih uslova za život građana.