Predsjednica Republike Srpske razgovarala u Vašingtonu sa senatorima i članovima Komiteta za spoljne poslove Ronom Džonsonom  i Džin Šahin

20/07/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Vašingtonu sa senatorima i članovima Komiteta za spoljne poslove, Ronom Džonsonom  /Ron Johnson/ i Džin Šahin /Jeanne Shaheen/.

Tokom sastanka, predsjednica Cvijanović upoznala je senatora Džonsona i senatorku Šahin sa trenutnim političkim izazovima  u Republici Srpskoj i BiH, te drugim aktuelnim temama.

Ovom prilikom, predsjednica Republike izrazila je punu opredijeljenost institucija Srpske za očuvanje mira i stabilnosti, posvećenost dosljednom poštovanju Dejtonskog sporazuma i očuvanju nadležnosti i ustavnog kapaciteta Republike Srpske.

Predsjednica Cvijanović je ocijenila da je za prevazilaženje trenutne političke krize i rješavanje otvorenih pitanja koja opterećuju odnose u BiH, neophodno razumijevanje i unutrašnji dijalog domaćih političkih aktera, bez uplitanja sa strane.

U nastavku radne posjete Sjedinjenim Državama, predsjednica Republike sastaće se sa kongresmenom Ro Kanom, specijalnim predstavnikom SAD za Balkan Gabrijelom Eskobarom, te predstavnicima civilnog sektora, instituta i privredne zajednice.