Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku  povodom Nacionalnog praznika – Dana Rusije

11/06/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Nacionalnog praznika – Dana Rusije, uputila je čestitku ambasadoru Ruske Federacije u BiH Igoru Kalabuhovu.

 „Povodom Nacionalnog praznika – Dana Rusije, u ime građana  Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za sveukupan napredak i blagostanje svih njenih građana.

Koristim priliku da izrazim zadovoljstvo ukupnim odnosima Republike Srpske i Ruske Federacije, koje odlikuje međusobno poštovanje i iskreno prijateljstvo, kao i uvjerenje da će se naša saradnja uspješno razvijati u interesu naših naroda i njihovog prosperiteta.

Republika Srpska posebno cijeni principijelne stavove Vaše zemlje kada je riječ o međunarodnom pravu i visok nivo političkog razumijevanja za dejtonsku poziciju Republike Srpske i Ruskoj Federaciji duguje vječnu zahvalnost za savezništvo u odbrani protiv pokušaja stigmatizacije cijelog srpskog naroda.

Čvrsto sam uvjerena da će sveukupni srpsko-ruski odnosi, zasnovani na  viševjekovnom prijateljstvu, duhovnim vezama i bliskosti dvije slovenske kulture, nastaviti da se razvijaju uzlaznom putanjom i na obostrano zadovoljstvo.

Vaša ekselencijo, Vama, rukovodstvu Ruske Federacije na čelu sa predsjednikom Vladimirom Putinom i cjelokupnom ruskom narodu još jednom čestitam Nacionalni praznik i srdačno Vas pozdravljam“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.