Predsjednica Republike Srpske, predsjednik Vlade Republike Srpske i srpski član Predsjedništva BiH razgovarali sa rukovodstvom Grada Banjaluke

06/06/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su danas u Gradskoj upravi sa rukovodstvom Grada Banjaluke.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da su institucije Srpske opredijeljene da u svakoj lokalnoj zajednici rade na dobrobit građana, te da će i u Banjaluci biti realizovani projekti o kojima je danas bilo riječi, poput izgradnje mosta u naselju Česma, trotoara u Zalužanima, što će u bezbjednosnom smislu značiti mnogo.

“Bavili smo se i pitanjem kulture, a to je kuća Milanovića za koju smatram da zaslužuje da bude na kulturnoj mapi ne samo Banjaluke, već cijele Republike Srpske”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je dodala da se od Gradske uprave zahtijevalo da budu riješena imovinsko-pravna pitanja u vezi sa izgradnjom dvije trafostanice, što su projekti od značaja i za građane i za privredu u Banjaluci, ukupne vrijednosti 20 miliona KM.

Predsjednica Srpske je naglasila da je novac obezbijeđen i da očekuju da grad završi svoje obaveze.

Predsjednica Republike je napomenula da su u Banjaluci realizovani, u toku ili će biti urađeni brojni projekti koje su inicirale republičke institucije, poput obezbjeđivanja novih medicinskih sadržaja u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, izgradnja Medicinskog fakulteta, Srednje medicinske škole i ostalog.

“Godinama smo ovdje intervenisali kada je riječ o studentskim domovima, izgradnja i rekonstrukcija fakulteta i škola, tako da možemo reći da je to kontinuirana aktivnost i nastavljamo dalje”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je dodala da je razgovarano i o tome da Manjača bude veliki turistički resursni centar, sa ski-liftom i ostalim važnim sadržajima.