Čestitka povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena

07/03/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku svim ženama povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.

„Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena i želim vam puno ličnih, porodičnih i profesionalnih postignuća.

Obilježavanje ovog praznika prilika je da se svi prisjetimo dugogodišnjih napora na ostvarivanju društvenih, ekonomskih i političkih prava žena u svijetu, a napredak jednog društva se mjeri i po tome koliko smo ženama omogućili da imaju svoje mjesto u njemu.

Bez obzira na datum, uvijek trebamo odavati priznanja i ukazivati poštovanje ženama za sve ostvarene uloge koje imaju kao nezamjenjiv oslonac i moralni pokretač društvenih i porodičnih vrijednosti.

Možemo biti ponosni na činjenicu da u Republici Srpskoj sve više žena obavlja značajne i odgovorne funkcije i aktivno doprinose društvenom razvoju na poseban način.

Institucije Republike Srpske svojim brojnim aktivnostima potvrđuju opredjeljenje da se i dalje stvaraju bolji uslovi kojima bi se položaj žena u svim segmentima života još više afirmisao“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.