Čestitka povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske

03/04/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku, povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, ministru unutrašnjih poslova Siniši Karanu, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske, sa željom da i dalje budu garant bezbjednosti, stabilnosti i vladavine zakona u Republici Srpskoj.

„Policija Republike Srpske pokazala je nebrojeno puta do sada da je uvijek uz svoj narod, obavljajući najteže poslove i čineći to dostojanstveno i s toga je zadatak i obaveza institucija Republike Srpske da i dalje ulažu u nju kontinuiranim razvojem i unapređenjem njenih kapaciteta.

Koristim i ovu priliku da pohvalim pripadnike MUP-a za sve uspjehe koje su ostvarili u prethodnom periodu i da im čestitam na hrabrosti i odlučnosti u borbi protiv svih vidova kriminala.

Na Dan policije, ali i svakog dana, trebamo da se sa posebnim poštovanjem sjetimo svih pripadnika MUP-a, koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku i ispisali svojim imenima svijetlu stranicu naše istorije.

Uvjeren sam da ćete i u budućnosti nastaviti da se profesionalno i patriotski odnosite prema ovom časnom, ali odgovornom i teškom zanimanju, sve za sigurniji i bezbjedniji život naših građana“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.