Čestitka povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka

13/02/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Radanu Ostojiću i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

„Boračkoj organizaciji Republike Srpske i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske, upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

Uloga srpskih boraca i žrtva koju su oni podnijeli s ciljem stvaranja i očuvanja Republike Srpske su nemjerljivi, jer bez njihove borbe, hrabrosti, junaštva i nesebičnog žrtvovanja danas ne bi bilo Republike Srpske i slobode srpskog naroda.

Zbog toga nikada ovaj važan datum u istoriji našeg naroda ne smije da se zaboravi, a dužnost i obaveza svih nas je da čuvamo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i s posebnim poštovanjem njegujemo sjećanje na borce koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo.

Njima dugujemo poštovanje i zahvalnost, a posebno institucije Republike Srpske moraju da učine sve kako bi porodicama poginulih boraca, preživjelim borcima i ratnim-vojnim invalidima omogućile bolji život i ostvarenje svih prava koja zaslužuju“, navodi se u čestitki predsjednika Repubike Srpske.