Čestitka povodom Vaskrsa

13/04/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima.

„Povodom nastupajućeg i sveradosnog praznika Vaskrsa upućujem srdačne čestitke i želim da ovo praznično vrijeme dočekate i provedete u duhu vjekovne tradicije našeg naroda.

Hristovo Vaskrsenje promijenilo je istoriju ljudskog roda. Čovjek je kroz Vaskrslog Hrista zadobio nadu i postao saučesnik u pobjedi dobra nad zlom. Posebno to razumijemo mi na ovom stradalnom prostoru, u Republici Srpskoj, Srbiji i gdje god da naš ponosni narod živi.

Vaskrsenje  nas podsjeća na temeljne vrijednosti i istine našeg naroda, da su graditelji uvijek jači od rušitelja, da su stvaraoci jači od uništitelja,  utvrđuje nas u vjeri i ljubavi, u pravdi i istini, u porodičnim vrijednostima, u svakom dobrom i čestitom djelu.

Okupljen oko Crkve i naše Republike Srpske, stvorene na stradanju u Donjoj Gradini, Jasenovcu, Prebilovcima, Ržanom Dolu, Starom Brodu, Kazanima, Podrinju, Petrovačkoj cesti i drugim golgotskim mjestima, srpski narod je uvijek imao snage da svakodnevno ulaže napore za opšti napredak i opstanak na ovim prostorima.

Sa željom da  ove praznične dane, provedete okupljeni oko svojih porodičnih zajednica i trpeza uz molitvu i zdravicu i za našu Republiku Srpsku, koja je glavni i jedini garant našeg opstanka, pozdravljam vas sveradosnim pozdravom:

HRISTOS VOSKRESE – VAISTINU VOSKRESE!“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.